Xamkin ravintolapalvelut tuottaa Farmari 2022 -maatalousnäyttelyn ulkoalueiden ja juhlahallin ravintolapalvelut. Kotimaisuus ja paikallisuus nousevat esille Xamkin myyntipisteissä. 

Farmari-maatalousnäyttelyssä Xamkin ulkomyyntialueiden myyntipisteissä suositaan kotimaisia, paikallisia ja vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita ja luomutuotteita. Tämä toteutuu Xamkin ravintolapalvelujen sopimuskumppaneiden ollessa Valio, Atria ja useita alueen lähileipomoita.

Tarjonnassa näkyy eteläsavolaiset ruokaperinteet, kuten muikut, lörtsyt, lepuskat ja kauratuotteet. Mahla Forest Oy:n kuusenkerkkä ja karhunvatukka gin sekä Ollinmäen viinitilan Kuningatar -likööri ja Prinsessa kuohuva hedelmäviini tulevat paikallisina juomatuotteina esille. Luomukahvia ja luomuteetä tarjotaan ulkomyyntialueiden ravintolapisteissä.

 

 

Muikut tuodaan tuoreina Savonlinnasta. Vaihtoehtona paikallisilla toimijoilla on joko myydä tuote osaksi Xamkin tuotevalikoimaa tai tulla itse hoitamaan myyntiä ja valmistusta paikan päälle. Hiekkoin tila hoitaa lettukahvilan lettujen paiston. Kuvalan tilan lihamakkaroita on tarjolla Metsäbaarissa ja Harri’s Food Factoryn lähiburgereita voi ostaa Tallibaarista.

Juhlahallin tilausravintolatilauksissa menut rakennetaan lähtökohtaisesti lähialueen raaka-aineet huomioiden.

Tutustu mukana oleviin paikallisiin lähiruokatoimijoihin!

Kotileipomo Siiskonen

Kotileipomo Siiskosen tarina alkaa vuoden 1964 Mikkelin Asilasta, jossa Pentti ja Sirkka Siiskonen perustivat leipomon kyläsepän pajaan. Aluksi suurin osa leipomon tuotteista leivottiin käsin ja myytiin torilla tai suoraan leipomosta. Kysynnän kasvaessa 1970-luvulla hankittiin leipomokoneita sekä oma jakeluauto kuljetuksiin. Tällä hetkellä Siiskosen kotileipomo työllistää 27 henkeä.

Siiskosen leipä on ruokapöydän herkkuhetki. Leivät, pasteijat ja pullat leivotaan vuosikymmenten kokemuksella ja ammattiylpeydellä kotimaisista raaka-aineista. Siiskonen on perheyritys, joka tunnetaan ympäri Savon kauraleivästään, ruiskuoripiirakoistaan ja lihapiirakoistaan. Valikoimaan kuuluvat lisäksi pullat, pasteijat, piirakat ja konditoriatuotteet. Tuotannossa pidetään kiinni perinteisestä laadusta, tuoreudesta ja ensiluokkaisesta mausta.

Panda

Pandan makeistehdas aloitti toimintansa 1920-luvulla Vaajakoskella Marjala-nimisen puutalon vintillä. Vintti sai nimekseen SOK makeistehdas. Makeisia tarjottiin aluksi harvinaisena herkkuna perhejuhlissa. 1920-luvun lopulla tuotanto siirtyi Marjalan lähelle rakennettuun uuteen tehdasrakennukseen, jossa alettiin valmistaa suklaata ja lakritsia.
Pandan nykyinen nimi on peräisin taiteilija Bror Zetterborgin 50-luvun alussa suunnittelemasta Panda Pop -suklaalevyn kääreestä. Ihastusta herättänyt pandakarhu lisättiin myöhemmin muihinkin tuotepakkauksiin ja lopulta tehtaan nimeksi.

Vastuullisena yrityksenä Panda käyttää entistä ekologisempia pakkausmateriaaleja ja pyrkii pitämään hävikin minimissä. Satavuotiaan Pandan juhlavuoden kunniaksi lanseeratusta Hukkapussista tuli yleisömenestys. Hukkapussi on hävikkikarkkipussi, jonka tuotoista osa lahjoitetaan soiden ennallistamisohjelmaan.

Erosen Kala Oy

Vuonna 1996 perustettu Erosen Kala Oy on savonlinnalainen perheyritys, jonka toiminta on alun perin lähtenyt liikkeelle ammattikalastuksesta. Yritys on tällä hetkellä Itä-Suomen suurin kala-alan yritys, jonka toimintaan kuuluu kalastus, kalanjalostus ja tukkukauppa.

Yrityksen päätuote on muikku, jota löytyy niin perattuna, savustettuna kuin muikkukukkona. Lisäksi valikoimaan kuuluvat muikunmäti ja muut kotimaiset järvikalat sesongin mukaan tuoreena ja jalostettuina. Yrityksen toiminnan pääpaino on kotimaisuudessa, laadukkaissa tuotteissa ja perheyrityksen jatkuvuuden takaamisessa.
Erosen perhe on kalastanut jo kolmannessa sukupolvessa puhtaissa Saimaan vesistöissä. Yrityksen ostama kala tulee lähivesistöistä. Toiminnassa on panostettu pitkiin asiakassuhteisiin, yhteistyöhön paikallisten kalastajien kanssa ja uusimman tekniikan käyttöön, joka takaa laadun ja tuoreuden.

Duni Group

Group on 1949 perustettu yksi johtavista ekologisten kattaus- ja take away -tuotteiden valmistajista, jolla on noin 2300 työntekijää 24 maassa. Yritys valmistaa muun muassa ympäristöystävällisiä ja laadukkaita lautasliinoja, kynttilöitä ja take away -pakkauksia.

Yrityksen ensimmäisen tuotteen, kartonkipikarin, idea lähti alun perin junamatkasta vuonna 1914, kun teksasilainen lääkäri huomasi pienen tytön aikovan juoda samasta kupista kuin tuberkuloosia sairastava mies, ja estääkseen tyttöä saamasta tartuntaa taitteli hänelle pikarin paperista. Yritys kehitti vuonna 1965 edelleen suositun Dunicel -materiaalin, joka on saanut seurakseen mm. Dunilin, Dunisilk ja Evolin -materiaalit.

Duni Groupin ohjenuorana on tehdä planeetasta parempi paikka elää pyrkimällä hiilineutraaliuteen sekä edistämällä kiertotaloutta ja kestävää kehitystä. Yritys kehittää innovatiivisia ekologisia ratkaisuja, pyrkien samalla vähentämään muovituotteiden käyttöä.
Xamkin ravintolat käyttävät Duni Groupin takeaway-astioita.

Kuvalan maatila ja liha

Kuvalan sukutila Mäntyharjun Kukonkorven kylässä on ollut Haajasen suvun käytössä 1880-luvulta asti. Tilalla on vuosien saatossa kasvatettu lehmiä, possuja, kalkkunoita ja kanoja, sekä vuosituhannen vaihteessa myös emuja.

Kuvalan tilan päätuote on vuodesta 2000 lähtien ollut viljapossun lähiliha, kun tilalle perustettiin oma tilateurastamo. Possujen lisäksi tilalla tepastelee kanoja, jotka tuottavat aitoja vapaan kanan munia. Tilan possut ja kanat syövät puhdasta, lähellä tuotettua viljaa ja kauppojen jäteleipää, tehden lihasta ja munista kokonaisuudessaan suomalaista lähiruokaa. Lihatuotteille on myönnetty Maakuntien Parhaat -merkki vuonna 2010.

Tilan arvoihin kuuluvat eläinten lajityypillinen elämä, lyhyet kuljetusmatkat ja puhtaat ja laadukkaat tuotteet, jotka on tehty käsityönä.

Järvikylä, FaMifarm Oy

Järvikylän kartano sijaitsee Joroisten kunnassa Pohjois-Savossa. Kartano on ollut Grotenfeltin suvun omistuksessa vuodesta 1674. Kartanolla oli tärkeä merkitys suomalaisen nautakarjan maalaisrodun kehittämisessä 1800-luvun lopulla ja sillä oli oma meijeri. Karl Grotenfelt, kartanon kymmenes isäntä, perusti Famifarm Oy:n 1987 ja kasvihuoneen navetan vintille. Kartano yhdistää vuosisatojen perinteisen kartanokulttuurin nykyaikaiseen yrittäjyyteen, ja tilalla harjoitetaan edelleen perinteistä maa- ja metsätaloutta. Tällä hetkellä Järvikylällä työskentelee 130–140 henkeä.

Järvikylän valikoimaan kuuluvat puhtaat ja kotimaiset ruukkusalaatit ja -yrtit. Kartanon pelloilla kasvatetaan myös siirtonurmea Finnurmi-tuotenimellä.
Yrityksen arvoihin kuuluvat vastuullisuus ja jatkuva kehittäminen ja se tukee kiertotalouden periaatteita ja vähentää uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä käyttämällä tuulisähköä ja aurinkoenergiaa. Järvikylä on käyttänyt Ilmattaren kotimaista sähköä vuoden 2022 alusta.

Sirkan Leipomo

Sirkan Leipomon myymälä Savonlinnassa Lounas-kahvila Wirsun tiloissa myy kukkoja, leipiä, piiraita ja kahvileipiä. Leipomon erikoisuutena ovat aidot savonlinnalaiset omenalörtsyt, joita on valmistettu jo vuodesta 1989 ja lihalörtsyt vuodesta 1991.

Leipomon valikoimaan kuuluvat lisäksi kaura- ja ruisleivät, karpalo- ja sadonkorjuuleivät, sekä kuuluisat kala- liha- ja lanttukukot, jotka valmistetaan käsityönä kotimaisista, paikallisista raaka-aineista kuten Puruveden muikuista. Tilauksesta syntyvät myös täytekakut ja voileipäkakut.

Hunajatila Korteniemi

Hunajatila Korteniemi on Hannu Lappalaisen 80-luvulla Mikkelissä perustama luomuhunajatila. Lappalainen on toiminut mehiläistenhoitajana yli 25 vuotta, joista 15 päätoimisena. Aluksi mehiläispesiä oli kaksi, jotka Lappalainen osti käytyään kansalaisopiston mehiläistenhoitokurssin. Nykyään pesiä on 114.

Korteniemen hunaja on pääasiassa vadelmasta, puolukasta ja mustikasta kerätty luomutuote, jota myydään niin raaka-aineeksi kuin Korteniemen hunajaa -nimikkeellä. Hunajalla on käyttöoikeus Hyvää Suomesta -merkkiin ja EU:n luomumerkkiin. Tilan toimintaan kuuluu hunajan tuotannon lisäksi myös kuningatarmehiläisten kasvatusta ja jalostusta sekä erilaisia asiantuntijatehtäviä.

Suurin osa hunajasta myydään Mikkelissä ja lähiseudulla, joko Lappalaisen itse kuljettamana tai leipomoauton kyydissä.

Ollinmäen viinitila

Ollinmäen viinitila on Etelä-Savon Anttolassa toimiva viinitila ja matkailuyritys. Tilalla on viljelty marjoja ja hedelmiä jo 1920-luvulta asti. 1990-luvulla alettiin kehittää tilan marjoihin perustuvaa viinintuotantoa ensimmäisinä Suomessa. Tähän haettiin lisää osaamista Keski-Euroopasta, jossa on tehty marjaviinejä jo pitkään.

Tilan valikoimaan kuuluvat viinit, liköörit ja tisleet, joiden nimet ovat saaneet inspiraationsa Kantelettaresta, kuten Hentun Liisa ja Myllärin Matti. Tuotevalikoimaa kehitetään jatkuvasti, ja tilan viinit ovat menestyneet hyvin mm. Suomen Viiniyrittäjät ry:n viinikilpailuissa.

Viinitilalla on 100-paikkainen ravintola Ollinkellari, jossa järjestetään muun muassa viininmaistajaisia ja juhlia. Tilalla toimii myös viini- ja tuliaismyymälä. Viinitila vuokraa matkailijoille kolmea lomamökkiä ja pihapiirissä toimii bed & breakfast -majoitus.

Mahla Forest Oy

Mahla Forest Oy valmistaa erilaisia juotavia elintarvikkeita. Yritys sijaitsee Pieksämäellä, Etelä-Savon helmessä puhtaiden metsien keskellä sekä kirkkaiden vesistöjen äärellä.

Yrityksen perusti Juha Tarkiainen vuonna 20214. Nimi on enne: mahlaa kerätään metsästä. Tilat on rakennettu Tarkiaisen kotitilan navettaan. Koivunmahlajuomaa myytiin aluksi lähialueen kauppoihin ja ensimmäinen oma tuote, Lagrima Arctica, on valmistettu kuusenkerkistä alkoholittomaksi juhlajuomaksi. Vuonna 20217 yritys osti Boris-maitohappobakteerijuomabändin ja toimintaa laajennettiin hyvinvointi ja terveystuotteisiin. Samalla aloitettiin myös limonadien valmistus. Vuonna 2021 perustettiin uusi brändi Tarkiainen Winery, jonka alla ovat alkoholijuomat sekä alkoholittomat kuohuviinit.

Meira Oy

Meira Oy on kahvia, mausteita ja leipomistuotteita valmistava yritys Helsingin Vallilassa. Yritys on toiminut jo vuodesta 1914 ja aluksi kahvipaahtimo toimi yhden työntekijän voimin. Valikoima laajeni vähitellen ja 1930-luvulla Meira perusti oman maustepakkaamon. Meiralla paahdetaan nykyään viidesosa Suomessa vuosittain kuluvasta 50 miljoonasta kilosta kahvia. Yrityksellä on sisaryhtiöitä Virossa ja Tanskassa.

Meiran kahvimerkkejä ovat Saludo, Kulta Katriina, Segafredo ja Meiran Reilu Kahvi. Maustamistuotteiden valikoimaan kuuluvat mausteet, leivontatuotteet, pähkinät ja mantelit, sinappi ja ketsuppi, salaatinkastikkeet, säilöntätuotteet ja suola. Mausteet kehitetään, valmistetaan ja pakataan Suomessa.

Vastuullisuus on tärkeässä osassa Meiran toimintaa. Meiran kahvista 85 % on sertifioitu Rainforest Alliance tai Reilu kauppa -merkillä ja yrityksen tavoitteena on nostaa luku vuoden 2022 loppuun mennessä sataan prosenttiin. Myös kaikki Meiran pakkausmateriaalit pyritään tekemään kierrätettäviksi vuoteen 2030 mennessä.

Valio Oy

Valio Oy on vuonna 1905 perustettu meijeri ja ruokatalo. Yrityksen omistavat suomalaiset maitotilalliset paikallisten osuuskuntien kautta ja toiminnan tuotto maksetaan tilallisille. Valion tilalliset tuottavat noin 80 % suomalaisesta maidosta. Valion tuotteisiin kuuluvat maidot, piimät ja jugurtit sekä juustot, voit ja jauheet. Tuotteita on yhteensä noin 1000 ja uusia lanseerataan vuosittain noin sata.

Valiolla pyritään edistämään terveyttä ja hyvinvointia innovaatioilla. Yrityksen keksintöihin kuuluvat mm. laktoositon maito, joka kehitettiin vuonna 2001, sekä Valio Gefilus -tuotteet. Kotikokkaajille Valio kehittää terveellisiä, ilmastoystävällisiä reseptejä esimerkkikuvin, joilla kannustetaan lisäämään kasvisten käyttöä.

Valion tavoitteena on nollata hiilijalanjälki vuoteen 2035 mennessä. Tavoitteeseen on määrä päästä sitomalla hiilidioksidia nurmipeltoon, vähentämällä soista raivattujen turvepeltojen päästöjä ja muuttamalla lannan biokaasuksi, jolla voidaan korvata fossiilisia polttoaineita liikenteessä.

Oy Sinebrychoff Ab

Oy Sinebrychoff Ab on vuonna 1819 perustettu Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Alun perin Helsingin Hietalahteen perustettu panimo toimii nykyisin Keravalla. Yrityksen tuotteita ovat erilaiset oluet ja siiderit, sekä virvoitus- ja energiajuomat. Sinebrychoff valmistaa Coca-Colan juomat Suomessa. Oluet valmistetaan 99-prosenttisesti kotimaisista raaka-aineista, vain humala tuodaan ulkomailta.

Sinebrychoffilla on ollut panimohevosia Helsingin Hietalahdessa jo kahdensadan vuoden ajan. Hevosten tehtävänä oli palvella voimaa vaativissa tehtävissä, kuten mallasmyllyn pyörittämisessä, ja mallaskuormien ja varastokellarin jäähdyttämiseen tarvittavien jäälohkareiden vetämisessä. 1940-luvun lopulla siirryttiin autokuljetuksiin ja hevostalli muutettiin autotalliksi, kunnes 1960-luvulla hankittiin edustushevosia PR-tehtäviin. Edustushevoset ovat tanskalaisia jyllanninhevosia, joita asustaa tallissa kymmenen.

Sinebrychoff on hiilineutraali panimo. Kaikki juomat valmistetaan käyttäen uusiutuvaa energiaa ja jokaista juomalitraa kohti kuluu ainoastaan 2,21 litraa vettä.

Savonlinnan Sokerileipomo Oy

Savonlinnan Sokerileipomo Oy on vuonna 1949 toimintansa aloittanut leipomo. Yritys toimi Savonlinnan Leipurit Oy:n nimellä vuodesta 1999, kunnes sukupolven vaihdoksen myötä nimi vaihtui jälleen Savonlinnan Sokerileipomoksi. Savonlinnan Leipurit toimii yrityksen aputoiminimenä.

Yrityksellä on neljä kahvilaa Savonlinnassa: Silvennoisen kotileipomon kahvila, Leivintupa-kahvila, Savonlinnan keskussairaalan kahvila ja Savonlinnan pääterveysaseman kahvila. Kahviloiden lisäksi leipomon tuotteita on myynnissä Savonlinnan alueen ruokakaupoissa.

Leipomon tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa makeita herkkuja, kuten pullia, munkkeja ja leivonnaisia sekä ruisleipää, karjalanpiirakoita ja perinteisiä eteläkarjalaisia lepuskoja.

Atria Oyj

Vuonna 1903 perustettu Atria on Pohjois-Euroopan suurimpia liha- ja ruoka-alan yrityksiä. Yrityksellä on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa. Atria aloitti toimintansa alun perin Kuopion Karjanmyyntiosuuskuntana, jonka tarkoituksena oli taata talonpojille oikeudenmukainen lihan hinta ja mahdollisuus toimeentuloon. Lihanjalostustoiminta alkoi 1910, kun KKO osti makkaratehtaan Kuopion keskustasta. Einesten ja lihajalosteiden suosio lähti kasvuun 50-luvulla.

Atrian tuotteita ovat tuore liha, ruoanlaittotuotteet kuten makkarat, valmisruoat ja leivänpäälliset sekä eläinten rehut ja lemmikkieläinten ruoat. Atrian käyttämä liha on 100-prosenttisesti kotimaista.

Atrialla on Nurmon tehtaan yhteydessä Suomen suurin aurinkosähköpuisto, Atrian Aurinko, joka tuottaa kymmenesosan Suomen aurinkosähköstä. Lisäksi Atria on aloittanut tuulivoimahankkeen seitsemän tuulimyllyn rakentamiseksi.

Fazer Leipomot Oy

130-vuotias Fazer on yksi Pohjoismaiden johtavista elintarvikealan yrityksistä, joka valmistaa leipomotuotteita, makeisia ja kasvipohjaisia tuotteita. Yrityksellä on toimintaa myös Ruotsissa ja Baltian maissa. Fazerin leipomot sijaitsevat Vantaalla, Lahdessa ja Lappeenrannassa. Lisäksi Fazerilla on myymäläleipomoita 122 ruokakaupassa ympäri maan, joissa artesaanileipurit leipovat käsintehtyä leipää paikan päällä kotimaisista jauhoista.

Fazerin leipomoiden valikoimiin kuuluvat muun muassa täysjyvähapankorput, luomuruisleipä, rieskat ja korvapuustit. Suomen tunnetuimpia Fazerin leipomotuotteita on Oululainen Reissumies.

Fazer minimoi tuotehävikkiä lahjoittamalla myymäläleipomoiden ylijääviä tuotteita avustusjärjestöille ja myymällä aamuisin edellisen päivän leipää hävikkitalkoot-korista. Myllyjen sivutuote kaurankuori käytetään ksylitolin valmistukseen ja prosessista ylijäänyt materiaali lämpövoimalan biopolttoaineena.

Haapasen kotileipomo

Haapasen kotileipomo on pieni leipomo Viitostien varressa Otavassa, joka leipoo käsityönä perinteistä juureen leivottua ruisleipää, perinteisiä pullia ja pitkoja, lihapiirakoita Kivikylän maalaispalvikinkulla ja emmentaljuustolla, sekä monia muita leivonnaisia. Jouluisin valikoimassa on piparipullia ja kermatorttuja ja laskiaisena laskiaispullia. Leipomo valmistaa myös Xamkin ravintoloiden logokeksit.

Konkurssi sulki Haapasen leipomon hetkeksi syksyllä 2020. Toivon kipinä palaamisesta oli kuitenkin aina ollut, ja toiminta Otavassa käynnistyikin muutaman kuukauden hiljaiselon jälkeen, kun enemmistöosakas Timo Tepponen lunasti konkurssipesän koneet itselleen ja perusti osakeyhtiö Haapax Oy:n. Ruisleivän juuri löytyi kotoa pakkasesta ja asiakkaiden jo kaipaaman leipomon toiminta saatiin jälleen nopeasti käyntiin.

Hiekkoin tila

Hiekkoin tilalla Kangasniemellä Vuojalahden kylässä on viljelty peltoja jo viidennessä sukupolvessa vuodesta 1888. Tilalla viljellään pääasiassa perunaa, joka kasvaa hyvin tilan hiekkaisessa peltomaassa. Lisäksi pelloilla viljellään heinää ja viljaa viljelykierron vuoksi. Pellot sadetetaan läheisen järven vedellä.

Perunaa myydään suoraan tilalta ympäri vuoden paikallisille yrityksille, lähikauppoihin ja yksityistalouksiin. Kesäisin perunaa voi ostaa myös Hiekkoin tilan myyntiautosta Kangasniemen torilta.

Kangasniemen torilla palvelee myös Hiekkoin tilan kuuluisa lettukahvila, jonne voi kesäisin pysähtyä kahville nauttimaan pullaa, sämpylöitä tai lettuja jäätelöllä hillon tai kinuskin kera. Hiekkoin tila lahjoittaa hieman vioittuneet perunat Huhtasuon Elämänleipä Ry:lle, joka jakaa ruoka-apua vapaaehtoisvoimin Jyväskylässä.

Paunolan tila

Paunolan tilan kananmunat ovat maukkaita. Tuoreus tuo makuun lisäarvoa, jonka voit havaita niitä nauttiessa. Munien rakenne ja väri ovat voimakkaita. Munat tuotetaan ja pakataan Juvalla Etelä-Savossa – niiden hiilijalanjälki on todella alhainen vajaa 2 CO2e/muna-kg.

Kanat käyskentelevät nyt täysin vapaina lattiakanalassa. Ne lentelevät ja käyvät munimassa pesiin.

Kanat syövät ”lähiruokaa”, niiden käyttämä ohra, vehnä, kaura ja rypsi tulevat omilta pelloilta ja yhteistyötiloilta Juvan lähialueelta. Rypsi ruokinnassa tekee munistamme erittäin hyvin vaahtoutuvia. Munamme ovat erinomaisia leivontaan.

Paunolan tila on 350 vuotta vanha sukutila Juvan Narilassa, jota hoidetaan isäntäpariskunta Marjutin ja Jounin voimin. Pelloilla viljellään viljaa ja kuminaa.

Harri´s Food Factory

Harris´s Food Factoryn tuotteiden mausta huokuu Savo ja Suomi. Kokki ja yrittäjä, Harri Pynnönen ei kelpuuta pieneen ruokatehtaaseensa muita kuin kotimaisia, mieluiten vielä ihan lähellä kasvaneita raaka-aineita.

Yksi Food Factoryn bravuuri on konjakkigraavattu kylmäsavulohi, josta alkoi Harri´s Food Factoryn tarina. Hän valmisti sitä vielä muutama vuosi sitten vain pienissä erissä ja myi kotikaupunkinsa herkkusuille Varkaudessa. Kysyntää riitti ja mies tuumi, että on aika laajentaa, perustaa yritys, kehitellä uusia tuotteita ja hankkia tuotantotilat. Tehdas pyörähti käyntiin 2017 anopin leipomon naapurihuoneessa Jäppilän Rummukan kylässä Etelä-Savossa.

Harri valmistaa kaiken käsityönä. Harri´s Food Factoryn järvikala- ja kirjolohituotteet lähtevät jälleenmyyntiin ja ravintoloihin. Myös Harrin kiertävän Street Food -katuruokavaunun herkut tehdään Harri´s Food Factoryssa. Firman järvikalatuoteperhe kasvaa koko ajan. Niissä käytettävät järvikalat kalastetaan Savon järvistä. Järvikalatuotteilla on D.O. Saimaa -alkuperäismerkki, minkä voivat saada vain parhaat ja puhtaimmat lähituotteet.

Xamk mukana Farmari 2022-tapahtumassa

Xamk on mukana Farmarissa monin eri tavoin, lue miten!