Saimaa on vuoden 2024 European Region of Gastronomy. Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälinen European Region of Gastronomy –status tunnustuksena itäisen Suomen ainutlaatuisesta ruokakulttuurista. Juhlavuonna 2024 kansainväliset ja kotimaiset vierailijat saavat kokea Järvi-Suomen puhtautta ja ainutlaatuisuutta kaikilla aisteillaan. Saimaan alueella luodaan tapahtumia ja kokonaisuuksia, jotka yhdistävät kulttuurin, taiteen ja ruuan ennennäkemättömällä tavalla. 

Mikä on Taste Saimaa? Tutustu tästä!

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Xamk on mukana ERG Saimaa 2024 -juhlavuodessa niin opetuksen, hankkeiden kuin ravintolapalveluiden kautta. Ravintola Talli on hyväksytty Taste Saimaa Partner -verkostoon. Erityisen ilahduttavaa aikataulullisesti ERG Saimaa 2024 -juhlavuoden kanssa on se, että Xamkin ravintolapalveluiden ensimmäinen ravintola, Ravintola Talli, täyttää 20 vuotta syyskuussa 2024. Tallin juhlaviikkoa vietetään 16.-20.9.2024 ja se nostetaan Taste Saimaa -tapahtumaksi kevään aikana. Kerromme suunnitelmistamme varmasti myöhemmin lisää!

Taste Saimaa Partner? Katso laajan verkoston toimijat täältä!

***   ***   ***

Ravintola Talli on joutsenmerkitty ravintola, joka käyttää puhtaita kotimaisia ja paikallisia raaka-aineita sesongin mukaan. Ravintola Talli on Portaat luomuun -ohjelmassa portaalla 4 ja käytössä on päivittäin yli 20 luomutuotetta.

Saimaan alueen ruokateemat ovat aina olleet osa Tallin toimintaa. Järvikalaa ruokalistoille hankitaan lähivesistöistä mm. Järvi-Suomen Kalatuotteen ja Kerimäen kalafileen kautta. Korteniemen luomuhunajaa käytetään niin ruoanvalmistukseen, leivontaan kuin kahvilatuotteena. Paikallisia leipomoita, kuten Siiskonen ja Agassi, käytetään sopimusperusteisesti. Lähiluomutilan kasvikset, juurekset, sienet ja marjat näkyvät Tallin ruokalistoilla syksyisin. Rapion Myllyn ohraryyneistä valmistetaan paikallista ryynirieskaa niin lounaalle kuin tilauksiin. Tallissa on alusta asti nyljetty mateita, valmistettu villisikapateeta, haudutettu yön yli lihaa ja tehty marjajälkiruokia. 

Joutsenmerkityn Talli-ravintolan koko toiminta on ympäristömyötäistä ja erillinen kasvisruokavaihtoehto on tarjolla päivittäin. Ravintola Tallissa on arkisin tarjolla noutopöytälounas ja Talli palvelee myös tilausravintola- ja kokousasiakkaita.

Tervetuloa Ravintola Talliin!