Xamkin ravintolapalvelut Mikkelin ja Savonlinnan kampuksella ovat saaneet Pohjoismaisen ympäristömerkin eli Joutsenmerkin.

Moni tuote ja palvelu haluaisi Joutsenmerkin, mutta kaikilta se ei onnistu. Se on yksi kunnianhimoisimmista merkeistä, jonka yritys voi tuotteelleen tai palvelulleen ansaita. Me olemme yksi onnistuneista.

Kovan työn tuloksena olemme täyttäneet Pohjoismaiden virallisen ympäristömerkin lukuisat kunnianhimoiset kriteerit. Joutsenmerkki ei kerro ympäristöystävällisyydestä vain yhdellä osa-alueella. Se takaa tuotteiden tai palvelujen olevan ympäristön kannalta parempia valintoja koko elinkaarensa ajalta aina raaka-aineista kierrätykseen.

Xamkin joutsenmerkityissä ravintoloissa tarjotaan kestävää ruokaa ja tarjoiluissa suositaan luomuruokia ja -juomia sekä lähiruokaa. Energiankulutusta ja vedenkäyttöä seurataan tarkasti. Tehokas lajittelu ja ruokahävikin seuranta ovat osa päivittäistä toimintaa. Kertakäyttötuotteille on asetettu tiukat ympäristövaatimukset. Kemikaalit ovat ympäristömerkittyjä. Ravintolapalveluissa käytetään myös muita ympäristömerkittyjä tuotteita kuten kopiopaperia, painotuotteita ja Xamkin t-paitoja. Henkilökunta koulutetaan ja sitoutetaan ympäristötyöhön.

Sen vuoksi Joutsenmerkki on vaikea saada, mutta helppo valita.

Joutsenmerkistä lisää täällä