Xamkin Mikkelin kampuksen yksi opiskelijoiden hengailupaikoista on Kahvila Alfa, jossa nautitaan niin erikoiskahveja kuin välipaloja.

Kesällä 2023 Alfasta tuli Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty kahvila. Nykyisin Xamkilla on neljä Joutsenmerkittyä ravintolaa; Talli, DeXi, Kasarmina ja Kaari, ja yksi kahvila; Alfa.

 

Xamkin Mikkelin ja Savonlinnan kampusten kaikilla ravintoloilla on Joutsenmerkki. Ravintoloita ylläpitää Xamkin ravintolapalvelut, ja jokainen niistä on omanlaisensa. Kaikkia kuitenkin yhdistää ympäristöteemojen kokonaisvaltainen huomioiminen.

– Xamkilla ymmärretään Joutsenmerkin arvo ja tärkeys. Olemme oppilaitos, minkä vuoksi on tärkeä toimia esimerkkinä ympäristövastuullisuudessa. Joutsenmerkin kautta olemme myös edelläkävijöitä, Ravintola Kaaren ravintolapäällikkö Jaana Luukkanen kertoo.

 

Kesällä 2023 Mikkelin kampuksen Kahvila Alfasta tuli Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty kahvila. Vuonna 2021 avatun viihtyisän kahvilan toimintaa rytmittää opiskelijoiden lukuvuosi. Ravintolapäällikkö Margit Neuvosen mukaan hakemusprosessi vaati tutustumista muun muassa luomutuotteiden valikoimaan, jonka hintalaatu-suhde yllätti hänet positiivisesti. Hän ilahtuu kuullessaan Alfan olevan Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty kahvila ja toivoo tämän näyttävän suuntaa myös muille kahvilatoimijoille.

– Xamkilaisena ympäristötyötä on tehty jo pitkään ja aina pyritään parempaan. Uusimme Mikkelin kampusten ravintoloiden luvat ja samalla haimme Joutsenmerkkiä Kahvila Alfalle sekä Savonlinnan Ravintola Kaarelle. Hakemista helpotti se, että noudatamme toiminnassamme kestävän kehityksen periaatteita. Joutsenmerkin saaminen on hieno virstanpylväs, jota on hyvä juhlistaa, Neuvonen iloitsee.

 

Lue Ympäristömerkki Suomi Oy:n koko artikkeli täältä.