Ruoka on liian hyvä ja tärkeä asia hukattavaksi

 

Xamkin ravintolapalvelut on ollut mukana ruokahävikin teemaviikolla jo usean vuoden ajan. Kampanjalla kehotetaan huomioimaan elintarvikkeiden arvoa alusta loppuun saakka. Osallistuminen Hävikkiviikkoon on hyvä tapa aloittaa tekemään parempia valintoja osana omaa arkea. Jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa ruokahävikin vähenemiseen, ja pienetkin teot ovat tärkeitä. Ruokahävikki on alun perin syömäkelpoista roskiin päätynyttä ruokaa, jonka synty olisi voitu välttää ennakoimalla paremmin ruuan kulutusta tai valmistamalla tai säilyttämällä ruoka toisin. 

Tule mukaan!

Hävikkiviikko haluaa nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä. Se herättelee meitä kaikkia pohtimaan omaa suhdettamme ruokaan ja ruokahävikkiin. Kampanja kannustaa tunnistamaan hävikin syntymisen syitä ja miettimään keinoja, joiden avulla voisimme vähentää ruokahävikkiä omassa arjessamme. Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kaikkein eniten kotitalouksissa. Hävikkiviikko pyrkii vaikuttamaan etenkin kuluttajiin, jotta kotitalouksissa syntyvän ruokahävikin määrää saataisiin pienennettyä. Hävikkiviikkoa on vietetty vuodesta 2013 lähtien, eli kampanja järjestetään vuonna 2022 jo kymmenettä kertaa! 

 

Xamkin ravintoloista Junnu, Kaari, Kasarmina ja Talli myyvät päivän lounasruokaa edullisesti kilohinnalla 15 minuutin ajan ennen kunkin ravintolan lounasajan päättymistä. Helpota arkeasi, ota oma rasia mukaan ja syö hyvin kotonakin!​​​​​​​​​​​​​​

 

Lue lisää: https://havikkiviikko.fi/