Ateriatuen määrä nousee ja korkeakouluopiskelijan maksama osuus ateriasta pienenee

Ateriatuen määrä nousee 1.1.2023 alkaen ja se on 2,55 €/ateria. Aterioiden enimmäis- ja vähimmäishintoihin ei tule muutoksia, vaan ne pysyvät 1.10.2022 sää​detyllä tasolla.

Korkeakouluopiskelijalta opiskelija-ateriasta perittävä hinta on 1.1.2023 alkaen enintään 2,95 €. Kalliimmista raaka-aineista valmistetun erikoisannoksen hinta on korkeakouluopiskelijalle 1.1.2023 alkaen 4,25 – 5,60 €. Ateriatuen määrän nousu tarkoittaa käytännössä sitä, että Kela maksaa korkeakouluopiskelijan ateriasta suuremman osuuden ja korkeakouluopiskelijan maksama osuus pienenee 1.1.2023 alkaen.

Henkilökunnan ja ulkopuolisten hinnat säilyvät ennallaan.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Opiskelija-ateria noutoruokana muuttuu arvonlisäverolliseksi

Xamkin ravintolat myyvät jatkossakin opiskelija-aterioita noutoruokana, jolloin hinta sisältää arvonlisäveron 14%. Opiskelija maksaa ateriasta saman hinnan riippumatta siitä, onko ateria arvonlisäveroton, eli ravintolassa syöty, tai arvonlisäverollinen, eli mukaan otettu.

1.1.2023 alkaen palataan ostettavien aterioidenosalta normaaliin menettelyyn, eli korkeakouluopiskelija voi ostaa ateriatukeen oikeuttavaa opiskelijakorttia näyttämällä yhden aterian, joka on joko paikan päällä syötävä tai mukaan otettava noutoateria. Ateriatukioikeus on yhteen ateriaan päivässä.

Lue lisää: https://www.kela.fi/ateriatuki